Yksinkertainen, mutta upea: tämä perunagratiinia jauhelihalla ja teräväkärkisellä kaalilla on todellinen mestariteos.

perunagratiinia

Huono tuulella, nälkä ja ei lainkaan halua kokata? Valmista sitten tämä perunagratiinia jauhelihalla ja teräväkärkisellä kaalilla!

Myöhäinen syksy, varhainen talvi, miten sitä kutsutaankaan: sää on huono. Tällaisina harmaina ja kylminä päivinä, joita valitettavasti on jälleen yhä useammin, tarvitsemme lämpöä. Sitä ei aina voi saada kuivasta ilmasta lämmityksen avulla. Joskus sen on tultava sisältä. Tämä voidaan saavuttaa resepteillä, jotka todella lämmittävät sielua. Yksi niistä on peruna- ja jauhelihagratiinia teräväkärkisellä kaalilla.

Yksinkertainen, mutta upea: tämä perunagratiinia jauhelihalla ja teräväkärkisellä kaalilla on todellinen mestariteos.

Näin valmistat peruna- ja jauhelihagratiinia teräväkärkisellä kaalilla.

Kun ulkona sataa lunta ja tulet kotiin märkä ja kylmissäsi, on aika ottaa käyttöön raskaat aseet. Tarkoitan kuumaa suihkua, kaunista valaistusta ja kodikasta illallista. Tarkoitan perunasta ja jauhetusta naudanlihasta valmistettua uuniruokaa, jossa on teräviä kaalinlehtiä.

Tämä yksinkertainen resepti sisältää todella kaiken, mitä tarvitset ihanaan iltaan kodikkaan illallisen parissa: tuoksuvan, ruskistuneen jauhetun naudanlihan, pehmeän perunan, öljyisen kaalin ja kermakastikkeen. Kaikki tämä on peitetty kullanruskealla, tuoksuvalla juustokuorella, joka rätisee pehmeästi heti paistamisen jälkeen, ikään kuin kuiskaisi korvaasi: ”No, syö tämä annos!” Ja sinä syöt, ja jokainen suupala on kuin syleily sielullesi, muistutus siitä, että ulkona on vain sää, mutta sinä istut kotona, lämpimässä ja nautit herkullisesta ruoasta.

No niin, aloitetaan tämän herkullisen uunissa paistetun ruokalajin valmistus. Aloitetaan paistamalla jauhettua naudanlihaa. Se on parasta tehdä korkeassa lämpötilassa, jotta muodostuu hyvä kuori eikä ruoka vain hauduta omassa mehussaan. Jos sinulla ei ole isoa paistinpannua, paista jauhettu liha pienissä erissä. Sillä välin leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja kaali suikaleiksi. Ja tässä pieni salaisuus: jotta voit lyhentää uunissa kypsymisaikaa säilyttäen samalla tekstuurin ja värin, sinun tulee blancheroida molemmat vihannekset lyhyesti.

Kun olet tehnyt tämän, voit leikata sipulin ja paistaa sen pannulla jauhelihan kanssa; tämä antaa ruoalle upean aromin. Sitten sinun tarvitsee vain laittaa ainekset kerroksittain uuniin. Sekoita nopeasti kastike smetasta, kermasta, raastetusta valkosipulista, timjamista ja ripauksesta muskottipähkinää ja kaada se uuniruokaan. Ripottele päälle runsaasti juustoa ja paista uunissa, kunnes muodostuu herkullinen rapea kuori. Jos ulkona ei paista aurinko, sinun on lämmitettävä itsesi jossain muualla!

Yksinkertainen, mutta upea: tämä perunagratiinia jauhelihalla ja teräväkärkisellä kaalilla on todellinen mestariteos.

Perunagratiinia ja jauhettua lihaa teräväkärkisellä kaalilla

Ainekset

  • 700 g perunaa
  • 1 pieni kaali, jossa on terävät kärjet
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Paistamiseen tarkoitettua öljyä
  • 500 g jauhettua naudanlihaa
  • Suolaa ja pippuria
  • 200 g smetanaa
  • 150 ml kermaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 ripaus muskottipähkinää
  • 200 g raastettua juustoa, esim. Gouda tai Emmental.

Yksinkertainen, mutta upea: tämä perunagratiinia jauhelihalla ja teräväkärkisellä kaalilla on todellinen mestariteos.

Valmistelu

  1. Kuumenna uuni 180 °C:een (ylä-/alalämmitys).
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Poista ulommat lehdet teräväkärkisestä kaalista, leikkaa se kahtia ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja raasta valkosipuli.
  3. Keitä perunat ja teräväkärkinen kaali kiehuvassa suolavedessä 3–4 minuuttia, kaada vesi pois ja anna ylimääräisen rasvan valua pois.
  4. Kuumenna iso paistinpannu voimakkaalla lämmöllä, lisää hieman öljyä ja paista jauheliha pienissä erissä kullanruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista sitten sipuli nopeasti jäljellä olevassa rasvassa, kunnes se pehmenee. Laita jauheliha takaisin paistinpannulle.
  5. Sekoita kulhossa smetana, kerma, raastettu valkosipuli, timjami, muskottipähkinä, suola ja pippuri, jotta saat kermakastikkeen.
  6. Aseta nyt uunivuokaan ensin kerroksittain perunat, lisää sitten hieman jauhelihaa, ripottele kaalia ja toista kerrokset, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Kaada kermakastike tasaisesti vuokaan.
  7. Ripottele päälle runsaasti juustoa ja paista vuokaa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.