Jäätynyt jouluspritz – loistava aperitiivi juhlaviin hetkiin.

jouluspritz

Voi, kuinka se kimaltelee! Jäätynyt jouluspritz ei vain saa lasit kilisemään, vaan myös silmät loistamaan. Tulipunainen karpalo, tummanvihreä rosmariini ja kirkkaat sitrushedelmät jäätyvät ja muuttuvat pieniksi talvisiksi ihmeiksi, jotka tekevät prosecco-viinistäsi hedelmäisen ja kirpeän juhlavan juoman.

Olipa kyseessä sitten joulubrunssi, jouluaatto tai vain pieni herkku talvipäivän jälkeen: juhlavan spritzimme tuo sinulle kimaltelevan tunnelman jo ensimmäisestä siemaisusta lähtien. Kaunis ja juhlava aperitiivi, jolla nostamme mielellämme maljan. Kimaltelevalle joululle!

Jäätynyt jouluspritz – loistava aperitiivi juhlaviin hetkiin.

Ainekset

1 orgaaninen appelsiini

3 rosmariininoksaa

100 g karpaloita (tuoreita tai pakastettuja)

600 ml greippimehua

1 pullo (750 ml) Proseccoa

Jäätynyt jouluspritz – loistava aperitiivi juhlaviin hetkiin.

Valmistelu

1 Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä, leikkaa se kahtia ja viipaloi. Pese rosmariini ja revi se pienemmiksi paloiksi. Jaa molemmat yhdessä karpalojen kanssa suurten jääkuutioiden muotteihin (noin 5 cm; tilavuus 100 ml). Kaada greippimehu (ei täyteen!) ja pakasta vähintään 6 tuntia.

2 Ota jääkuutiot muotista, jaa ne lasiin ja lisää prosecco. Kippis!

Veriset appelsiinit ja tähtianis lisäävät vaikutusta!

Pidän punaisista appelsiineista enemmän kuin tavallisista – niiden väri on syvempi ja maku hedelmäisempi, hieman kirpeä. Vielä talvisemman tuoksun ja visuaalisen vetovoiman saamiseksi lisään jokaiseen lasiin tähtianista . Se tekee jouluspritzistä vieläkin erityisemmän!

Jäätynyt jouluspritz – loistava aperitiivi juhlaviin hetkiin.

Jouluspritz: jääkuutiot limonadilla

Jos greippimehu on sinulle liian katkera, voit käyttää appelsiini- tai omenamehua . Jos haluat makeamman spritzin, voit käyttää myös lime- tai greippimakuista limonadia. Muista kuitenkin, että limonadi voi tehdä jääkuutioista sameita, joten ne on pakastettava pidempään – suosittelemme 8–10 tuntia.