Kuka ei tunne tätä herkullista italialaista kylmää jälkiruokaa? Sen alkuperä juontaa juurensa 1950-luvun Venetsiaan, ja nimi tulee ilmaisusta ”te tira su”, joka voidaan kääntää ”nouse ylös”, mikä on täysin ymmärrettävää, kun otetaan huomioon sen ainesosat. Jos haluat oppia valmistamaan aitoa kotitekoista tiramisua, lue eteenpäin. Tästä jälkiruoasta on olemassa monia muunnelmia, mutta tänään esittelemämme resepti on peräisin klassisesta italialaisesta keittokirjasta ”Sølvskjeen” (Hopealusikka). Yllätyt siitä, kuinka helppoa sen valmistaminen on . Paras on valmistaa se päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii jähmettyä kunnolla eikä hajoa tarjoilun yhteydessä.
Sisällysluettelo

Ainekset
6 hengelle
- Munanvalkuaiset 2
- Keltuaiset 4
- Sokeri 100 g
- Mascarpone-juusto 400 g
- Savoiardi-keksit 200 g
- Kahvi 175 ml
- Tumma suklaa (raastettu) 200 g
- Kaakaojauhe
Kuinka valmistaa tiramisu kotona
Keitä ensin vahvaa kahvia ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sitten munanvalkuaiset koviksi huipuksi ja aseta ne sivuun. Vatkaa toisessa suuressa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi massaksi .
Lisää tässä vaiheessa vähitellen mascarponea jatkaen vatkaamista hitaalla nopeudella . Sekoita varovasti vatkattuja munanvalkuaisia lastalla pehmeillä, sekoittavilla liikkeillä.
Aseta suorakulmainen vuoka, jossa on kerros kahvilla kostutettuja keksipalasia. Peitä ne kerroksella mascarpone-kermaa ja ripottele päälle puolet raastetusta suklaasta.
Toista prosessi: kerros kahvilla kostutettua keksiä, kerros mascarpone-kermaa ja kerros raastettua suklaata. Lopuksi ripottele kaakaojauhe ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi , mieluiten yön yli, jotta seos jähmettyy.

Ideat tiramisun koristeluun
Nyt kun tiedät, miten klassinen italialainen tiramisu valmistetaan, sinulla ei ole enää tekosyitä olla tekemättä sitä kotona. Vakuutamme, että tämä kotitekoinen resepti ei ole lainkaan samanlainen kuin se, jonka olet ehkä maistanut ravintolassa, jossa se valmistetaan usein kermalla. Jos haluatte tehokkaamman esillepanon, voitte jakaa tiramisun erillisiin laseihin jokaiselle vieraalle – se on ihanteellinen ratkaisu.

