Espressokreemi: herkullinen idea joulun jälkiruokaksi.

Espressokreemi

Pidätkö kahvijuomista, kuten espressosta, ja jälkiruoista? Sitten sinun on ehdottomasti maistettava tämä jälkiruoka: espressokreemi. Mascarpone ja kerma, joilla on voimakas virkistävä vaikutus, luovat herkullisen pehmeän kreemin. Pieni annos kermavaahtoa päälle tekee tästä makeasta herkuusta täydellisen. Saat kofeiiniannoksesi vain 20 minuutissa!

Vahva, makea, herkullinen: kermainen espresso.

Me Leckerschmeckerissä rakastamme jälkiruokia kaikissa muodoissaan ja muunnelmissaan. Ja jos niihin lisätään kahvia tai espressoa, ne ovat yksinkertaisesti herkullisia. Siksi halusimme niin kovasti maistaa espressokreemiä. Ja se valloitti meidät. Vähän ainesosia, nopea valmistus ja mikä tärkeintä: fantastinen maku. Hieman katkera ja makea sekä ilmava – juuri sitä, mitä haluamme jälkiruoalta.Espressokreemi: herkullinen idea joulun jälkiruokaksi.

Tietenkin voit säätää kermavaahdon konsistenssin makusi mukaan. Jos pidät voimakkaasta espresson aromista, mutta haluat miedomman maun, vähennä espressojauheen määrää yhdellä teelusikalla tai lisää enemmän sokeria. Mausteet, kuten vanilja, kaneli tai kardemumma, sopivat myös hyvin tähän hieman karvaaseen jälkiruokaan.

Meiltä löydät vielä lisää herkullisia reseptejä, joissa käytetään kahvia, espressoa ja muita ainesosia. Miksi et aloittaisi päivääsi kahvismoothiella, iltapäivää virkistävällä kahvi-sitruunacocktaililla ”Shakerato” tai iltaa italialaisella affogatolla? Mutta ensin nautitaan tästä makeasta espressokermasta.

Kahvisuodattimista voi myös tehdä kauniita koristeita, kuten esimerkiksi nämä enkeli-koristeet, jotka on tehty kahvisuodattimista ja joita voi käyttää joulukuusen koristeina.Espressokreemi: herkullinen idea joulun jälkiruokaksi.

Espressokerma

Valmistusaika20min Min.

Kokonaismenoaika20min Min.

Ainekset

  • 6 teelusikallista liukoista espressojauhetta
  • 60 ml kuumaa vettä
  • 125 g mascarponea
  • 500 g vähärasvaista tuorejuustoa
  • 60 g sokeria
  • 240 g kermavaahtoa
  • 1 pussi kermavaahdon stabilointiainettaEspressokreemi: herkullinen idea joulun jälkiruokaksi.

Valmistelu

  1. Liuota espressojauhe leveään kuppiin kuumalla vedellä ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita mascarpone, tuorejuusto, puolet espressosta ja 50 g sokeria tasaiseksi seokseksi mikserin vispilällä.
  3. Vatkaa kerma paksuksi, lisäämällä vähitellen 2 rkl sokeria. Lisää kermavaahdon stabilointiaine ja varaa noin 40 g kermavaahtoa espressokreemin ilmavaan kuorrutukseen.
  4. Sekoita varovasti loput kermavaahto espressokermavaahdon, mascarponen ja raejuuston seokseen.
  5. Jaa espressokermavahto neljään lasiin ja koristele jokainen jälkiruoka pienellä lusikalla kermavaahtoa ennen tarjoilua.