Ihanteellinen valinta, kun tarvitset jotain nopeaa: pannulla valmistettu ruokalaji perunasta, jauhelihasta ja juustosta. Tässä on resepti.
Sisällysluettelo
Työpäivä on vihdoin ohi, mikä tarkoittaa, että on aika laittaa ruokaa. Mutta joskus asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Päivittäisen stressin keskellä ei aina ole aikaa valmistaa monimutkaisia ruokia. Onneksi on myös yksinkertaisia reseptejä, jotka valmistuvat nopeasti ja ovat erittäin maukkaita. Juuri tällaisissa tilanteissa apuun tulee paistinpannu, jossa paistetaan perunaa, jauhettua naudanlihaa ja juustoa.

Resepti peruna- ja jauhelihapehmeälle: täyttävä ja maukas ruoka.
Etsitkö ideaa nopeaan illalliseen? Sitten valmistakaa perunat, jauheliha ja juusto paistinpannulla. Perunoiden, jauhelihan ja raastetun juuston lisäksi tarvitsette sipulia, valkosipulia, smetanaa ja muutamia mausteita keittiönne varastosta.
Aloittakaa puhdistamalla ja kuutioimalla perunat. Paista ne suuressa paistinpannussa öljyssä kullanruskeiksi. Lisää sitten hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja paista hieman. Lisää sitten jauhettu naudanliha ja paista, kunnes se on muruista ja kullanruskeaa. Mausta peruna-lihaseos suolalla, pippurilla ja paprikalla. Lisää smetana ja anna kastikkeen kiehua hetki, jotta se sakeutuu. Lopuksi ripottele pannulle juustoa ja anna sen sulaa kannen alla. Sitten ruoka on valmis tarjoiltavaksi. Juuston valinta on muuten täysin sinun päätettävissäsi. Gouda tai Emmental sopivat yhtä hyvin kuin raastettu mozzarella tai parmesan.
Ja vielä yksi vinkki: tämä peruna- ja jauhelihuruoka sopii erinomaisesti ruokajäämien hyödyntämiseen. Joten jos jääkaapissasi on jäänyt syömättä paprikaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa tai tomaattia, jotka pitäisi käyttää, leikkaa ne vain paloiksi ja sekoita perunoiden ja jauhelihan joukkoon. Kokeile rohkeasti erilaisia mausteita. Jos pidät yrttisestä mausta, kokeile lisätä majoraania, ruohosipulia tai timjamia. Ja jos pidät tulisesta mausta, lisää chiliä ruoanlaittoon.

Perunat ja jauheliha, paistettu pannulla juuston kanssa.
Ainekset
- 800 g perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl kasviöljyä
- 500 g jauhelihaseosta
- suolaa ja pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 200 ml crème fraîchea
- 150 g raastettua juustoa
- tuoretta persiljaa (haluttaessa)
Valmistus
- Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna molemmat.
- Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja paista perunakuutioita 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista hetki.
- Lisää jauheliha pannulle. Paista, kunnes se on murenevaa ja hieman ruskistunutta. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla.
- Lisää smetana, vähennä lämpöä ja hauduta muutama minuutti, kunnes kastike on hieman sakeutunut.
- Ripottele perunat ja jauheliha pannulla valmistetulla juustolla ja anna sen sulaa kannen alla miedolla lämmöllä. Tarjoile ruokalaji ripottelemalla päälle hienonnettua persiljaa.

