Ankanrinta ja marinoitu punakaali

Ankanrinta

Ainekset punakaalille:

  • 1 punakaali
  • 40 g sokeria
  • 50 ml omenaviinietikkaa
  • 10 g violettia currya
  • 100 ml omenamehua
  • 1 paketti korianteria
  • 1 sipuli
  • 1 kpl inkivääriä
  • 50 ml neutraalia öljyä
  • Suola

Ankanrinta ja marinoitu punakaali

Puhdista punakaali, leikkaa se kahtia ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi keittiökoneella tai mandoliinilla. Laita kulhoon.

Marinadia varten laita sokeri ja etikka kattilaan ja karamellisoi. Lisää curryjauhe ja omenamehu, suolaa maun mukaan. Kaada tämä seos punakaaliin ja sekoita hyvin, mieluiten käsin.

Erota korianterin lehdet varret ja laita ne sivuun koristeluun. Leikkaa varret hienoksi ja lisää punakaaliin. Kuori ja hienonna sipuli. Halutessasi kuori inkivääri (nuori inkivääri voidaan kuoria) ja hienonna se kuutioiksi. Lisää molemmat punakaaliin. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Lisää hieman thaimaalaista chilisosetta, jos haluat tulisemman maun.

Ankanrinta ja marinoitu punakaali

Ankan ainekset

  • 1 kokonainen ankanrinta (mieluiten luullinen)
  • Suola

Suolaa ankanrinta ja paista sitä uunissa 210 celsiusasteessa noin 12 minuuttia ritilällä uunipellin päällä. Ota sitten uunista ja anna levätä hetki.

Ankanrinta ja marinoitu punakaali

Annos: Kierrä punakaali pitkällä haarukalla tai keittiöpihdeillä pitkänomaisiksi suikaleiksi ja aseta ne uunivuokaan tai matalaan kulhoon. Ripottele päälle runsaasti korianterinlehtiä.

Irrota ankanrinta luista ja leikkaa se peukalon levyisiksi paloiksi – helpointa tämä on tehdä alapuolelta. Suolaa uudelleen ja asettele lautasille nahkapuoli ylöspäin, lisäämällä jokaiselle punakaalista valmistettu kääryle. Lopuksi ripottele päälle hieman marinadia.