Korvaamattomat cocktailit, joilla voit nauttia joulun mausta.

joilla

Kuuma, mausteinen, tuoksuva, kanelilla, neilikalla, vaniljalla ja inkiväärillä maustettu; makea, kuohuva, värikäs, kansainvälinen, kuin torin myyntipöydällä, sopii koko perheelle, juhlava… Joulu on myös juomien aikaa… Hyvää joulua!

Hyvää joulua! Oletko koskaan miettinyt, miksi englannin kielen puhujat käyttävät adjektiiveja ”happy” ja ”merry” synonyymeinä toivottaessaan toisille hyvää joulua? Kulttuurissa, jolla on rikas historia mixologiasta, jälkimmäinen (joka tarkoittaa myös iloinen) kantaa mukanaan juhlavaa, alkoholipitoista sävyä. Joulu on monissa osissa maailmaa paitsi ruokaa, myös ihania makuja ja tuoksuja. Tässä on joitakin juhlavimpia juomia.Korvaamattomat cocktailit, joilla voit nauttia joulun mausta.

Glögi (tai siideri): klassikko klassikoiden joukossa.

Kutsu sitä X:ksi: mausteinen glögi, glögi, Vin Chaud, Glühwein tai Glögg. Tai käytä siideriä viinin sijaan pohjana. Se on anglosaksisten ja skandinaavisten joulumarkkinoiden juomien ydin. Se tuli muotiin keskiaikaisessa Keski-Euroopassa, ja resepti löytyy varhaisimmista romaanikielisistä käsinkirjoitetuista keittokirjoista.

Diffordin matkaoppaassa kerrotaan, että cocktailin pohjana on punaviini (tässä tapauksessa Mencia-rypäle sopii hyvin), johon lisätään neilikkaa, tuoretta muskottipähkinää, jauhettua kanelia, appelsiiniviipale, sitruunamehua, hunajaa sekä hieman konjakkia tai Grand Marnieria, portviiniä ja ripaus vettä. Kokki Jamie Oliver lisää laakerinlehtiä, vaniljaa ja tähtianista. Tarjoillaan kuumana groggilasissa (kahvalla) ja koristellaan kanelitangolla.

Mimosa ja French 75: tietysti kuohuviini.

Lasillinen kuohuviiniä, mutta parannettu maun nauttimista varten. French 75 –cocktail syntyi ensimmäisen maailmansodan aikana New York -baarissa Pariisissa ja sai nimensä ranskalaisen kenttätykin kaliiperin mukaan, koska niiden vaikutuksen ihmiskehoon katsottiin olevan samanlainen. Brut-samppanjaan lisätään giniä, sokeria ja sitruunamehua.

Mimosa -cocktail luotiin myös Pariisissa, mutta Ritz-hotellissa vuonna 1920. Se sai nimensä kukan mukaan, jonka kanssa se jakaa kirkkaan keltaisen värin. Sen koostumus sisältää brut-samppanjaa ja appelsiinimehua. On myös versio, jossa on Grand Marnier -likööriä.Korvaamattomat cocktailit, joilla voit nauttia joulun mausta.

Black Velvet -cocktail (samppanjaa ja tummaa olutta) keksittiin prinssi Albertin muistoksi hänen kuolemansa jälkeen, mutta se on suosittu jouluna.

Bloody Mary ja Red Snapper: tomaatit krapulaan

Gastronomisessa mielessä joulu on askel eteenpäin pyrkimyksessä kohti hyvää ruokaa ja juomaa. Voimien palauttamiseen ei ole mitään parempaa kuin kaksi tomaattimehupohjaista cocktailia.

Bloody Mary -cocktail (nimetty Englannin kuningatar Maria I:n mukaan, joidenkin legendojen mukaan) on kaikille tuttu: se sisältää vodkaa, tomaatti- ja sitruunamehu, tulinen chili ja worcestershiresaus, mustapippuri ja selleri-suola (ja se tarjoillaan itse asiassa selleri-varren kanssa).

Vuonna 1934 rajoitusten vuoksi St. Regis -hotelli New Yorkissa päätti korvata vodkan lontoolaisella dry ginillä ja luoda cocktailin Red Snapper.

COSMOPOLITAN: Joulua ei voi olla ilman mustikoita.

Carrie Bradshaw teki siitä muodikkaan, ja Madonna vakiinnutti sen paikan historiassa Grammy-gaalassa vuonna 1996. Joulu maistuu epäilemättä tältä sekoitukselta karpaloa, sitrushedelmiä ja vodkaa. Tälle vuodenaikalle tyypilliset värit luovat juhlavan tunnelman; nykyään Cosmopolitan , joka tarjoillaan martini-lasissa, on glamourin ja ilon symboli . Jotkut väittävät, että se luotiin vuonna 1934, toiset taas, että se ilmestyi 1980-luvulla. Joka tapauksessa se on moderni klassikko.

Epätavallinen tulkinta Espresso Martini -cocktailista: voittamaton sekoitus kahvia, suklaata ja appelsiinia.

Tämä alkuperäinen versio klassisesta modernista Espresso Martini -cocktailista valmistetaan appelsiinivodkasta, kaakao- ja kahvikreemilikööreistä, espressosta ja suolaliuoksesta. Koska hyvää appelsiini-vodkaa on vaikea löytää, galicialainen baarimikko Miguel Arbe ( Bordello Cocktail Izakaya ) suosittelee vaihtoehtona vodkaa, Cuantroa, kaakaolikööriä ja kahvilikööriä sekä espressoa.

Lopuksi menu: meksikolaisesta punschista kuumaan rommiin öljyllä, ja niiden välissä Atlantin valtameri.

Vuoden lopun makumieltymysten moninaisuus ei tunne rajoja, mukaan lukien juotavat jälkiruoat ja tietysti joulupunsch (karpalomehu, ananas, omena, inkivääriolut, kaneli, siirappi, rommi, siideri, kuohuviini, yrttilikööri, terny-gin ja erilaiset mustaviinirypäleet).Korvaamattomat cocktailit, joilla voit nauttia joulun mausta.

Toinen erittäin suosittu punssi (haluttaessa alkoholilla, esimerkiksi rommilla tai brandyllä terästetty) on meksikolainen hedelmäpunssi , jonka juuret ulottuvat espanjalaisvaltaista aikaa edeltävään Mesoamerikan perinteeseen: kaneli, tehocote (villiomenaa muistuttava hedelmä), tamarind, hibiskikukka, pilonsillo (panela), sokeriruoko, guava, omena, päärynä, appelsiini, kuivatut hedelmät, makea limetti, ananas, luumu, tähtianis ja kamomilla.

Rohkeat voivat tilata munalikööriä (kuuma munalikööri rommilla, brandyllä, viskillä tai bourbonilla, sherryllä, muskottipähkinällä, kermalla, vaniljalla, keitetyillä maitotuotteilla ja munalla).

Tai kuuma rommi öljyllä (rommi, temperoitu öljy, tomusokeri ja ruskea sokeri, lämmitetty vaniljajäätelö, muskottipähkinä ja kaneli).

Myös seuraavat juomat sopivat erinomaisesti joulujuhliin: Hot Toddy (kuuma, skotchilla, sitruunamehulla, hunajalla ja neilikalla); Grasshopper (minttukermalikööri, kaakaolikööri ja kerma); ja Irish coffee (kahvi, viski ja kerma).