Ainekset ja valmistusohjeet perunalle tursalla ja simpukoilla
Sisällysluettelo
- Valmistusaika 10 min.
- Kypsennysaika 40 min.
- Kokonaismenoaika 50 min.
- Ruokailijat 4
- Kalorit 470 kcal / annos

Ainekset
- 2 tuoretta turskafileetä
- 500 g simpukoita
- 800 g perunaa
- 1 sipuli
- 1 vihreä paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl chorizo-paprikan hedelmälihaa
- 2 rkl tomaattikastiketta
- 1 litra kalaliemiä
- Jauhettua sahramia
- Tuoretta hienonnettua persiljaa
- Suola
- Kylmäpuristettua oliiviöljyä
- Keittiövälineet ja tarvikkeet

Valmistelu
- Reseptin valmistusvaiheet
Kalan ja äyriäisten valmistus
Huuhtele simpukat huolellisesti ja laita ne kulhoon, jossa on vettä ja suolaa, noin tunniksi, vaihtamalla vesi pari kertaa. Sillä välin leikkaa turska pieniksi paloiksi, suolaa ja jätä sivuun, kunnes keitto on valmis.
2
Ragun valmistus
Paista valkosipuli, sipuli ja vihreä paprika ensimmäisen puristuksen oliiviöljyssä kattilassa. Kun vihannekset ovat pehmenneet, lisää chorizo-paprikan sisus ja tomaattikastike. Kuori perunat, leikkaa ne suuriksi paloiksi ja lisää ne suoraan kattilaan. Kaada liemi niin, että se peittää perunat, ja lisää jauhettu sahrami. Lisää ripaus suolaa ja peitä kattila kannella. Keitä perunoita noin 18 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
3
Viimeistele ragu
Lisää turska ja simpukat ja keitä, kunnes simpukat avautuvat. Lisää hienonnettu tuore persilja ja tarjoile kuumana.
