Onko valkokaali tylsää? Päinvastoin! Valmista valkokaalipannukakkuja mausteisella Sriracha-majoneesilla ja löydä, kuinka herkullista kaali voi olla.
Sisällysluettelo
Valkokaalipannukakkuja? Kyllä, luit oikein. Valkokaali voi olla muutakin kuin vain raguun tai salaattiin sopiva ainesosa tai pelkkä lisuke. Valkokaalipannukakkuina ja sriracha-majoneesin kera ne nousevat ruokalajin tähtiksi! Pannukakut ovat herkullisen rapeita ulkopuolelta, mehukkaita sisältä ja pikantteja kotitekoisen sriracha-majoneesin ansiosta. Juuri sitä, mitä tarvitaan iltaan vaihtelua ja uuden viikon aloittamiseen ilolla.

Valkokaalipannukakut sriracha-majoneesilla
Seos hienoksi silputusta valkokaalista, sipulista, munista, seesamöljystä ja soijakastikkeesta luo mielenkiintoisen pohjan ja kevyen aasialaisen maun. Paistaminen pannulla antaa pannukakkuille kauniin kullanruskean värin ja herkullisen rapean kuoren.
Lisää kotitekoista majoneesia, jossa on srirachaa – se on kermainen, hieman tulinen ja sisältää sitruunamehun raikkautta. Tuloksena on nopea ruoka, joka eroaa huomattavasti tylsästä kaalista, johon olet ehkä tottunut.
Jos haluat vielä enemmän vaihtelua, voit myös yhdistää valkokaalipannukakkuja erilaisiin lisukkeisiin. Entäpä tuore rucola- ja kirsikkatomaattisalaatti? Salaatti, joka on maustettu oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla, täydentää pannukakkuja erinomaisesti.
Lisukkeeksi voit tarjoilla keitettyä riisiä tai pienen annoksen kimchiä. Fermentoidut vihannekset antavat ruoalle lisämaun. Avokadoviipaleet tai kotitekoinen jogurtti-yrttikastike sopivat myös täydellisesti valkokaalipannukakkuihin ja sriracha-majoneesiin, lisäämällä pehmeämmän maun.

Valkokaalipannukakkuja sriracha-majoneesilla
Ainekset
Pannukakkuihin:
- 500 g valkokaalia
- 1 sipuli
- 4 munaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamöljyä
- 1 tl suolaa
- 200 g jauhoja
Majoneesiin:
- 1 munankeltuainen
- 200 ml kasviöljyä , plus hieman lisää paistamiseen.
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 1 rkl Sriracha-kastiketta
- suolaa ja pippuria
Lisäksi:
- Seesaminsiemeniä ja vihreää sipulia koristeeksi.
Valmistelu
- Silppua valkokaali vihannesleikkurilla. Kuori sipuli ja pilko se pieniksi kuutioiksi.
- Laita munat, soijakastike, seesamöljy ja suola kulhoon ja sekoita kaikki.
- Lisää sitten jauhot, silputtu valkokaali ja kuutioitu sipuli ja sekoita kaikki huolellisesti.
- Valmista tuore majoneesi vatkaamalla munankeltuainen kulhossa.
- Lisää öljy tippa kerrallaan sekoittaen jatkuvasti, kunnes seos on tasainen.
- Lisää sitruunamehu ja sinappi ja mausta majoneesi suolalla ja sriracha-kastikkeella.
- Kuumenna hieman kasviöljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
- Kaada taikina pannulle annoksittain ja paista pannukakkuja molemmin puolin, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
- Ota kaalipannukakut pannusta, aseta ne paperipyyhkeiden päälle ylimääräisen rasvan valumiseksi ja suolaa. Aseta ne lautaselle, jossa on majoneesia ja sriracha-kastiketta. Halutessasi voit ripotella päälle seesaminsiemeniä ja hienonnettua vihreää sipulia ennen tarjoilua.

