Kuinka valmistaa tonnikalavuoka, josta tuli jouluksi sensaatio.

tonnikalavuoka

Yksinkertainen mutta hienostunut resepti, joka muuttaa tonnikalasäilykkeen täydelliseksi ruokalajiksi eleganttiin jouluillalliseen.

Tonnikalavuoka on tullut yhdeksi suosituimmista vaihtoehdoista juhlapöydän hienostuneisuuden lisäämiseksi. Tämä ruokalaji yhdistää täyteläisen maun, kermainen tekstuurin ja vastustamattoman kultaisen sävyn, joka näyttää upealta yksittäisissä muotteissa. Yksi tonnikalasäilyke riittää ravintolatasoisen ruokalajin valmistamiseen.Kuinka valmistaa tonnikalavuoka, josta tuli jouluksi sensaatio.

Kuinka valmistaa tonnikalagratiinia, josta tuli jouluinen sensaatio.

Tämä gratiin erottuu tonnikalan, pekonin, valkoviinin, kerman ja Gruyère-juuston yhdistelmällä – yhdistelmällä, joka muuttaa yksinkertaisen raaka-aineen todelliseksi juhlaruokaksi. Kontrasti kermaisen ja rapean tekstuurin välillä tekee siitä täydellisen lämpimän alkupalan, jota voi tarjoilla pehmeän valkoviinin tai kuohuviinin kanssa.

Mielenkiintoisinta tässä reseptissä, jossa on viittauksia moderniin ranskalaisiin ruokia, on sen hienostuneisuus ilman turhaa vaivannäköä. Se valmistuu nopeasti, ei vaadi monia vaiheita ja voidaan tarjoilla annoksina, mikä lisää pöydän eleganssia. Lisäksi sen maku sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät jotain erilaista kuin perinteiset jouluiset reseptit .Kuinka valmistaa tonnikalavuoka, josta tuli jouluksi sensaatio.

Ainekset tonnikalavuokaan

  • 1 purkki luonnollista tonnikalaa (600 g)
  • 2 isoa sipulia
  • 50 g kuutioitua pekonia
  • 1 pieni lasi valkoviiniä
  • ½ litra kalaliemiä
  • 1 pieni lasi nestemäistä kermaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 30 g voita
  • 40 g raastettua Gruyère-juustoa
  • Suolaa, pippuria ja muskottipähkinääKuinka valmistaa tonnikalavuoka, josta tuli jouluksi sensaatio.

Valmistuksen vaiheet

  • Haudutin valkoviiniä kattilassa kalaliemen kanssa, kunnes sen määrä oli vähentynyt puoleen.
  • Paista sipuli ja pekoni voin ja kasviöljyn seoksessa, kunnes ne ovat läpikuultavia.
  • Lisää keitetty liemi ja viini, sekoita kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
  • Kaada puolet kastikkeesta uuninkestävään vuokaan.
  • Lisää hienonnettu tonnikala ja kaada loput kastikkeesta päälle.
  • Ripottele Gruyère-juustoa päälle ja paista 200 °C:ssa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Tuloksena on lämmin, kermainen ja uskomattoman aromaattinen alkupala, joka sopii täydellisesti argentiinalaistyylisen jouluillallisen alkuun ilman turhaa hälinää.