Joulu on ihanteellinen aika nauttia kaikista näistä juhlaruoista ja -menusta, ja vaikka vaihtoehtoja on lukemattomia, jouluherkut ovat pakollinen osa joulua. Tänään unCOMO kutsuu sinut maistamaan yhtä niistä jälkiruoista, joka jo ensimmäisestä suupalasta lähtien muistuttaa joulusta: sen pehmeä rakenne ja manteli-hunaja-maku ovat täydellinen päätös juhlaan. Haluatko tietää, miten valmistetaan pehmeä nougat-flan ilman uunia ? Jos haluat, anna itsesi houkutella tällä yksinkertaisella ja edullisella jouludessertin reseptillä, joka ilahduttaa vieraasi. Epäilemättä tämä on yksi upeimmista jouludessertista, jonka valmistaminen ei vie paljon aikaa keittiössä. Vain 20 minuutin valmistusajan ja muutaman tunnin jäähdytysajan jälkeen voit nauttia kermaisesta, tuoksuvasta flanista, jolla on erityinen maku nougatin ansiosta.
Sisällysluettelo
Ainekset:
- 200 g pehmeää nougatia (nougat from Hichona)
- 500 ml nestemäistä kermavaahtoa
- 250 ml maitoa
- 100 g sokeria
- 2 pussia juustohappoentsyymiä
- 100 ml nestemäistä karamellia
Tarvittavat vaiheet:
1
Valmistaaksesi tämän pehmeän nougat-flanin ilman paistamista , valmistele vuoka peittämällä sen pohja nestemäisellä karamellilla . Aseta jääkaappiin.
2
Aseta sitten kattila keskilämmölle ja lisää maito, kerma ja sokeri . Sekoita aineksia, kunnes sokeri on täysin liuennut.
3
Leikkaa nyt pehmeä nougat ja lisää se kattilaan muiden aineksien joukkoon. Sekoita seosta hyvin, kunnes nougat on lähes kokonaan sulanut.
4
Liuota juustomassa-entsyymipussit lasiin, jossa on pieni määrä kylmää maitoa. Kun klönttejä ei enää ole, kaada juustomassa-entsyymiliuos kattilaan olevaan seokseen sekoittaen jatkuvasti.
5
Kun kaikki ainekset on sekoitettu, kuumenna ne heikosti kiehuvaksi ja keitä 1-2 minuuttia sekoittaen jatkuvasti, kunnes huomaat, että tämän pehmeän nougat-flanin pohja alkaa sakeutua.
6
Ota nyt kattila pois liedeltä ja kaada seos välittömästi esikaramellisoidulle muotille.
7
Anna flanin jäähtyä huoneenlämpötilaan ja laita se sitten välittömästi jääkaappiin, jossa sen on jäähdytettävä vähintään 4 tuntia, jotta se jähmettyy kokonaan.
Muista, että tämä on flan, jota ei paisteta, joten jäähdytysaika on ratkaisevan tärkeä.
8
Valmis! Kun flan on jäähtynyt jääkaapissa, voit ottaa tämän herkullisen pehmeän nougat-flanin muotista ja tarjoilla sen, jotta voit nauttia todellisesta joulun mausta flanin muodossa. Nopeaa, helppoa ja herkullista.
Vinkkejä
- Kuten olet jo huomannut, tämän pehmeän nougat-flanin valmistaminen on erittäin helppoa, ja taikina valmistuu vain 20 minuutissa. Muista, että on tärkeää antaa sen jäähtyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta tarvittaessa sen voi valmistaa myös aikaisemmin, jopa 48 tuntia ennen tarjoilua.
- Jos haluatte, että flan on pehmeämpi ja ohuempi, voitte jauhaa seoksen tehosekoittimessa juuri ennen kuin kaadatte sen muottiin ja annatte sen jähmettyä.
- Koska tämä yksinkertainen resepti vaatii vain vähän ainesosia, suosittelemme käyttämään laadukasta Hichona-nougaa, jotta saatte täyteläisemmän maun.
- Toinen hyvä vaihtoehto, erityisesti niille, jotka pitävät rapeasta tekstuurista, on koristella flan mantelilastuin tai pralinella tai valita punaisia marjoja, kuten granaattiomenaa tai vadelmaa.
- Lisäyksenä tai koristeena voi valita myös kermavaahtoa – klassinen vaihtoehto, joka ei koskaan petä – tai lisätä hieman karamellia tarjoilun yhteydessä. Suklaa- tai marjakastike sopivat myös erinomaisesti makean ystäville.
- Kuten kaikki hyvät jälkiruoat, tämä pehmeä nougat-flan voidaan mukauttaa erilaisiin ruokavalioihin: kevyemmästä vaihtoehdosta, jossa käytetään kondensoitua maitoa kerman sijaan, laktoosittomaan tai kasvisvaihtoehtoon, jossa maito ja kerma on korvattu kasvijuomilla (mieluiten manteli- tai kaurajauheella) ja kasvikerma.
- Jotta seoksesta tulisi aromaattisempi ja juhlavampi, voit lisätä ripauksen kanelia tai muutaman tipan vaniljauutetta. Tulos on yhtä herkullinen!
- Vaikka flanin valmistus on suhteellisen helppoa, vältä virheitä, kuten seoksen liian voimakasta kiehumista tai juustohapon väärää liuottamista, koska se voi vahingoittaa flanin tekstuuria ja lopullista makua.
- Peitä lopuksi muovikelmulla, jotta se ei ime jääkaapin hajuja, ja vältä pakastamista, koska se voi muuttaa flanin tekstuuria.
