Ei monimutkaisia lisukkeita uudenvuoden ateriaan. Valmistan antrikkoja ja daufinois-perunoita. Kermainen ja juustoinen herkullisuus ja mehukas liha

Valmistan

Uudenvuoden ateria yhdistetään perinteisesti monimutkaisiin alkupaloihin ja salaatteihin, joiden valmistaminen vie paljon aikaa ja vaivaa. Pääruoka voi kuitenkin olla sekä hienostunut että yllättävän helppo valmistaa.

Ei monimutkaisia lisukkeita uudenvuoden ateriaan. Valmistan antrikkoja ja daufinois-perunoita. Kermainen ja juustoinen herkullisuus ja mehukas liha

Ihanteellinen ratkaisu on mehukas antrikko ja dofinuaz-perunat – herkullinen ranskalainen uuniruoka, joka koostuu ohuista perunaviipaleista, jotka on kastettu kerma-juustokastikkeeseen. Tämä lisuke valmistuu käytännössä itsestään uunissa, jolloin voit keskittyä lihan täydelliseen paistamiseen. Tuloksena saat elegantin ja täyttävän ruokalajin, jossa kermaisen juustoperunan herkkyys korostaa täydellisesti naudanlihan täyteläistä makua.

Ei monimutkaisia lisukkeita uudenvuoden ateriaan. Valmistan antrikkoja ja daufinois-perunoita. Kermainen ja juustoinen herkullisuus ja mehukas liha

Perunadauphinois-lisäkkeen valmistamiseen tarvitset:

1 kg perunaa,

400 ml rasvaista kermaa,

150 g raastettua gruyère- tai emmentaler-juustoa,

2 valkosipulinkynttä,

suolaa,

muskottipähkinää.

Ei monimutkaisia lisukkeita uudenvuoden ateriaan. Valmistan antrikkoja ja daufinois-perunoita. Kermainen ja juustoinen herkullisuus ja mehukas liha

Kuori perunat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipuli. Sekoita kulhossa kerma, valkosipuli, suola ja ripaus muskottipähkinää. Laita perunat kerroksittain voideltuun uunivuokaan, kaada jokaisen kerroksen päälle kermaseosta ja ripottele päälle juustoa. Peitä yläkerros runsaasti juustolla. Peitä foliolla ja paista 180 °C:ssa 50 minuuttia, poista sitten folio ja paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Valmistele antrikotit: 4 palaa naudanlihaa (kukin 200 g), suola, pippuri, 2 rkl oliiviöljyä. Kuivaa liha, suolaa ja pippurista. Kuumenna paistinpannu öljyllä erittäin kuumaksi. Paista antrikotit 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kauniin ruskeat (medium-kypsyyden saavuttamiseksi). Anna lihan levätä 5–7 minuuttia. Tarjoile antrikotit viipaloituna yhdessä kuumien dauphinoise-perunoiden kanssa.