Pilkon kanan kuiduiksi ja kerään kerroksittain salaatin savustetulla juustolla — tuloksena on mieto Afonya ilman majoneesia

juustolla

Salaatti on kevyt, ja siinä on mielenkiintoinen smetana- ja sinappikastike, savustettu aromi ja rapeat kurkut. Se näyttää pöydällä kauniilta ja syödään hetkessä.

Jaan reseptin Afonya-salaatille, jossa on epätavallinen kastike. Valmistan sitä, kun haluan jotain maukasta ilman majoneesia – se on aina herkullista.Pilkon kanan kuiduiksi ja kerään kerroksittain salaatin savustetulla juustolla — tuloksena on mieto Afonya ilman majoneesia

Ainekset

Kananfilee – 400 g

Munat – 4 kpl

Marinoidut kurkut – 2 kpl

Korealaistyylinen porkkana – 150 g

Savustettu juusto – 150 g

Smetana 20 % – 3–4 rkl

Tuoksuton kasviöljy – 2 rkl

Sinappi (ranskalainen) – 1 tl

Valkosipuli – 1 kynsi

Suola – ½ tl

Keitä ensin kananrinta suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ja pilko haarukalla. Asettele lautaselle ympyrän muotoon. Tasoita lusikalla.

Keitä neljä munaa kovaksi. Jäähdytä. Erota valkuaiset keltuaisista. Sekoita kaksi keltuaista haarukalla kulhossa.Pilkon kanan kuiduiksi ja kerään kerroksittain salaatin savustetulla juustolla — tuloksena on mieto Afonya ilman majoneesia

Lisää keltuaisiin suolaa, mustapippuria, kaksi ruokalusikallista hajutonta kasviöljyä, kolme tai neljä ruokalusikallista 20-prosenttista smetanaa, teelusikallinen ranskalaisia sinapinsiemeniä ja yksi hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita. Kastike on valmis. Levitä se kanan päälle.

Kokoa salaatin kerrokset

Raasta keitetyt valkuaiset karkealla raastimella. Levitä ne toisena kerroksena. Tasoita haarukalla.

Raasta myös kaksi marinoitua kurkkua karkealla raastimella. Levitä ne kolmantena kerroksena. Levitä päälle taas kastiketta.

Seuraava kerros on 150 g korealaista porkkanaa. Levitä. Peitä jäljellä olevalla kastikkeella.Pilkon kanan kuiduiksi ja kerään kerroksittain salaatin savustetulla juustolla — tuloksena on mieto Afonya ilman majoneesia

Viimeistele savustetulla juustolla ja keltuaisilla

Raasta 150 g savustettua juustoa hienolla raastimella. Parasta on käyttää makkaraa, koska se antaa halutun savuisen maun. Levitetään porkkanan päälle. Tasataan.

Raastetaan loput kaksi keltuaista hienolla raastimella. Ripotellaan päälle. Muotoillaan reunat varovasti lastalla tai haarukalla. Poistetaan ylimääräinen osa lautasliinalla.

Salaatti on valmis heti. Sitä ei tarvitse liottaa. Tarjoillaan pöytään.