Hemmottele makuhermojasi jauhoista valmistamattomilla brownieilla, jotka sopivat täydellisesti iltapalaksi.
Sisällysluettelo
Iltapäivätee on usein ihanteellinen hetki kokeilla jotain uutta, ja monet ihmiset haluavat paitsi nauttia jotain herkullista, myös etsiä terveellisempää vaihtoehtoa. Siksi jaamme alla reseptin jauhoista valmistamattomille brownieille.
Ainekset jauhoittomille brownielle
- 150 g hienonnettua tummaa suklaata
- 100 ml auringonkukkaöljyä
- 4 isoa munaa
- 130 g sokeria
- 5 ml vaniljauutetta
- 2 g suolaa
- 25 g makeuttamatonta kaakaojauhetta
- 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä (haluttaessa)
Kuinka valmistaa herkulliset jauhoton browniet
- Kuumenna uuni 170 °C:een. Voitele neliön tai suorakulmion muotoinen leivontavuoka öljyllä tai leivinpaperilla.
- Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa varoen, ettei se pala. Anna sen jäähtyä hieman.
- Vatkaa munat ja sokeri suuressa kulhossa vaahdoksi ja vaaleaksi.
- Lisää vanilja, suola ja kaakaojauhe ja sekoita huolellisesti, kunnes massa on tasainen.
- Kaada sulatettu suklaa ja auringonkukkaöljy munaseokseen ja sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet.
- Lisää halutessasi jauhettuja hasselpähkinöitä.
- Kaada taikina valmistettuun vuokaan ja levitä se tasaisesti.
- Paista 25–30 minuuttia tai kunnes keskelle pistetty hammastikku tulee ulos kosteana.
- Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat neliöiksi.
