Salaisella ainesosalla opit valmistamaan yhden parhaista suomalaisen salaatin resepteistä, jota voit nauttia jouluna.
Sisällysluettelo
Jouluun on enää viikko aikaa, ja suomalainen salaatti on jälleen keskeisessä asemassa juhla-aterian suunnittelussa. Se on yksi niistä korvaamattomista resepteistä: se sisältää vihanneksia, on raikas ja sopii hyvin minkä tahansa juhla-aterian kanssa.
Tällä kertaa opastamme sinua valmistamaan suomalaisen salaatin erityisellä ainesosalla: tonnikalalla . Klassinen versio on tyypillinen espanjalaiselle keittiölle ja se valmistetaan pääasiallisista ainesosista, joita sinulla todennäköisesti jo on kotona, kuten perunat, porkkanat, majoneesi, munat ja herneet.
Suomalaisen salaatin resepti
Tämä on salaattiresepti, jossa klassista versiota on täydennetty tähtiaineksella. Mitä tarvitset, jotta voit valmistaa sen kotona ja ilahduttaa kaikkia jouluna ja uudenvuoden aikaan?
Ainekset:
- 1 kilo perunaa
- 4 munaa
- 1 porkkana
- 200 g pakastettuja herneitä
- 350 g majoneesia tai tuorejuustoa
- 1 paprika
- Oliivit
- Suola
- 2 purkkia tonnikalaa (pääainesosa)

Salaatin valmistus: vaiheittaiset ohjeet
- Kuori ensin perunat ja porkkanat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä ne kattilassa runsaassa suolavedessä.
- Kun vihannekset ovat valmiita, kaada vesi pois siivilän läpi ja anna niiden jäähtyä.
- Keitä munat 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kovaksi keitettyjä, kuori ne ja aseta sivuun.
- Laita kuutioidut perunat ja porkkanat sekä hienonnetut munat kulhoon yhdessä herneiden kanssa.
- Jos haluat lisätä tonnikalaa, nyt on oikea hetki. Lisää majoneesi tai tuorejuusto ja sekoita hyvin, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
- Viimeistele suomalaisen salaatin valmistus koristelemalla se oliiveilla ja suikaloidulla paprikalla.

Minkä suomalaisen salaatin kanssa tarjoilla jouluna?
Suomalainen salaatti sopii erinomaisesti näihin juhlapäiviin erilaisien kylmien ruokien, kuten seuraavien, kanssa:
- Kieli viinikastikkeessa
- Piononon pullat
- Voileivät
- Paistettu
