Krabin ei enää ole suosiossa — otan tikkuja ja teen rapeita pallukoita: halpa uudenvuoden alkupala

tikkuja

Jos et halua valmistaa klassista krabisalaattia, rapeat pallukat krabitikkuista ovat juuri se alkupala, joka tulee apuun. Pallot ovat kevyitä, kullanruskeita ja yllättävän aromaattisia. Ne valmistetaan yksinkertaisimmista raaka-aineista, joita on aina saatavilla.

Krabin ei enää ole suosiossa — otan tikkuja ja teen rapeita pallukoita: halpa uudenvuoden alkupala

Otetaan 200 g krabipaloja, 100 g kovaa juustoa, kaksi munaa, kaksi ruokalusikallista majoneesia ja kolme ruokalusikallista leivänmuruja. Näillä mittasuhteilla saat taatusti pehmeän sisuksen ja rapean kuoren.

Krabin ei enää ole suosiossa — otan tikkuja ja teen rapeita pallukoita: halpa uudenvuoden alkupala

Raastetaan rapu-tikkuja ja sekoitetaan ne juuston ja majoneesin kanssa – tuloksena pitäisi olla paksu massa, josta on helppo muotoilla pieniä palloja. Kastetaan jokainen pallo vatkatuissa munissa ja pyöritellään leivänmurussa: näin kuori tulee todella tiivis ja kullanruskea.

Paistetaan pallot kasviöljyssä rapeiksi tai paistetaan uunissa 190 asteessa – tämä kestää noin 12 minuuttia.