On ruokia, joita ei ehdi edes kunnolla tarkastella – ne katoavat pöydältä hetkessä. Tämä lavas-rulla kuuluu juuri tähän kategoriaan. Se yhdistää kaikki suosikkiainekset: murean kananlihan, tuoksuvat sienet ja suolakurkun pikantti maun. Tuttu, melkein kotimainen maku, joka on tuttu salaatista ja lämpimistä ruoista, on tässä esitelty uudessa, varman menestyksen muodossa – kätevä, näyttävä ja uskomattoman maukas. Se on ihanteellinen vaihtoehto buffet-pöytään tai vain nopeaksi, mutta erittäin täyttäviksi välipalaksi.
Valmistamiseen tarvitset: 1 iso ohut lavash-leipä, 300 g kanafileetä, 250 g tuoreita herkkusieniä, 2 suolakurkkua, 1 sipuli, 150 g smetanaa, 2 rkl kasviöljyä, suolaa, pippuria, korianteria. Leikkaa kanafilee pieniksi kuutioiksi ja paista kypsäksi. Paista erikseen hienonnetut sienet ja hienoksi silputtu sipuli kullanruskeiksi ja nesteen haihtumiseen asti. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa jäähtynyt kana, sienet ja sipuli, kurkut, smetana, hienonnettu korianteri, suola ja pippuri maun mukaan. Levitä lavash pöydälle, jaa täyte tasaisesti, jättäen reunoille tilaa. Kääri rulla tiukasti, kääri se elintarvikekalvoon ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi imeytymään. Leikkaa ennen tarjoilua terävällä veitsellä annospaloiksi.
Aiemmin kerrottiin, kuinka valmistaa mehukkaita kanarullia ananaksella ja juustolla, jotka on peitetty rapealla kultaisella kuorella.
