Kuinka valmistaa kotitekoista gluteenitonta mantecolia vain neljästä ainesosasta: ihanteellinen uudenvuoden juhliin.

valmistaa

Tämä perinteinen joulu- ja uudenvuodenpöydän ruokalaji on helppo valmistaa kotona vain muutamasta ainesosasta.

Mantecol on yksi niistä mauista, jotka herättävät välittömästi nostalgiaa argentiinalaisesta pöydästä, etenkin uudenvuoden juhlapyhien alla. Sen mureneva, mutta samalla kermainen rakenne ja ainutlaatuinen paahdetun maapähkinän ja keitetyn sokerin aromi ovat tehneet siitä klassikon, joka siirtyy sukupolvelta toiselle.

Kuinka valmistaa kotitekoista gluteenitonta mantecolia vain neljästä ainesosasta: ihanteellinen uudenvuoden juhliin.

Valmistamalla tämän ruokalajin kotona voit uudelleen löytää yksinkertaisen mutta herkullisen yhdistelmän vähän ainesosia ja maksimaalista makua. Tämä gluteeniton vaihtoehto on ihanteellinen niille, jotka etsivät turvallista vaihtoehtoa ilman, että tekstuuri tai maku kärsivät, koska se on valmistettu luonnollisista gluteenittomista ainesosista. Et tarvitse mitään erityisiä välineitä tai monimutkaisia tekniikoita: hyvällä kattilalla ja hieman huomiota tulos on yllättävän hyvä.

Toinen tämän reseptin etu on valmistusnopeus. Alle puolessa tunnissa voit valmistaa kotitekoista mantekolia, jonka voit leikata paloiksi, kuutioiksi tai rombeiksi – se sopii erinomaisesti nautittavaksi kahvin kanssa, lisättäväksi joulun jälkiruokapöytään tai jopa lahjaksi.

Kuinka valmistaa kotitekoista gluteenitonta mantecolia vain neljästä ainesosasta: ihanteellinen uudenvuoden juhliin.

Gluteenittoman mantelipähkinäresepti (4 annosta)

Ainekset:

  • 300 g paahdettuja, kuorittuja, suolattomia maapähkinöitä
  • 120 ml vettä
  • 1 teelusikallinen ruokasoodaa

Kuinka valmistaa kotitekoista gluteenitonta mantecolia vain neljästä ainesosasta: ihanteellinen uudenvuoden juhliin.

Valmistus:

Jauha maapähkinät tehosekoittimessa, kunnes saat paksun, tasaisen tahnan. Aseta sivuun. Sekoita sokeri ja vesi paksupohjaisessa kattilassa, kuumenna keskilämmöllä ja keitä sekoittamatta, kunnes muodostuu vaalean kultainen karamelli. Ota kattila pois liedeltä ja lisää maapähkinäpasta sekoittaen voimakkaasti, kunnes seos on tasainen.

Vähennä lämpöä minimiin, lisää ruokasooda ja sekoita nopeasti: seos vaahtoutuu ja vaalenee. Kaada välittömästi kevyesti öljyttyyn tai pergamenttipaperilla vuorattuun muottiin, tasoita pinta ja anna jäähtyä kokonaan. Jäähtymisen jälkeen leikkaa annoksiksi ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.