Aion ehdottomasti valmistaa tämän ”Kurochka-Umnichka” -salaatin uudenvuoden juhliin. Ainesosien yhdistelmä on fantastinen: mureaa savustettua kanaa, mehukkaita tomaatteja, kermajuustoa ja rapeita krutonkeja, joissa on pikantteja unikonsiemeniä.
Resepti:
Aloita valmistamalla krutonkeja — leikkaa 200 g leipää kuutioiksi, ripottele päälle öljyä, lisää suolaa ja kuivattua valkosipulia ja paista 180 °C:ssa, kunnes ne ovat rapeita. Salaattia varten leikkaa 300 g savustettua kanaa suikaleiksi, 4 keitettyä munaa kuutioiksi, 2 tomaattia kuori ja siemenet, leikkaa hedelmäliha hienoksi, raasta 150 g kovaa juustoa. Paista 1 rkl makia kuivalla pannulla, kunnes se tuoksuu. Asettele kerrokset lautaselle ja levitä majoneesia: kana, munat, tomaatit, juusto. Anna imeytyä 1–2 tuntia. Ennen tarjoilua peitä salaatti runsaasti krutonkeilla ja ripottele paistettua makua.
Tämä ruokalaji takaa vieraiden ihastuksen ja tulee olemaan juhlan hittituote.
Aiemmin kerrottiin, kuinka valmistaa salaatti ”Monomahin hattu” valkosipulikastikkeella: herkullinen ruoka, jonka ainekset löytyvät aina kotona.
