Nämä perinteiset, hieman lehtimäiset ja hienovaraisen aniksen tuoksuiset keksit ovat yksinkertaisesti herkullisia. Valmista niitä enemmän kuin tarvitset, muuten ne katoavat nopeasti.
Sisällysluettelo
Se tapahtuu kaikille: jopa runsaan joulupöydän jälkeen jätämme aina tilaa makeisille. Kuka voisi vastustaa tarjotinta, joka on täynnä nougatia, murokeksejä tai suklaata?
Jos ostat ne aina supermarketista tai leipomosta, koska muu joulumenu ei jätä aikaa makeisten valmistamiseen, seuraava idea sopii sinulle täydellisesti, koska se ei vaadi juuri mitään vaivaa. Se on herkullinen brandy-keksi.
Nämä isoäidin makeiset ovat vaatimattomia ja valmistettu yksinkertaisista ainesosista, joita on helppo löytää ruokakaupoista. Ne ovat niin helppoja valmistaa, että et varmasti viitsi laiskotella niiden valmistamisessa näinä juhlapäivinä.
Lisäksi ne saavat paistamisen jälkeen hieman kerroksellisen rakenteen ja sitruunan, kanelin ja aniksen aromin, joka valloittaa sinut ensimmäisestä suupalasta lähtien. Älä missaa tilaisuutta maistaa niitä, ne ovat uskomattoman herkullisia. Olen varma, että kun maistat niitä kerran, tulet varmasti arvostamaan niitä ja ne tulevat olemaan olennainen osa jouluisten reseptiesi kokoelmaa.

Ainekset
- 250 millilitraa ensimmäisen kylmäpuristuksen oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori
- 500 grammaa jauhoja taikinaan
- 225 grammaa sokeria
- Suola
- 1 tl jauhettua kanelia
- 100 g makeaa anis
- Panerointiin
- Sokeri
- Kaneli
1. Hauduta öljy.
Kaada öljy pannulle, kuumenna ja lisää sitruunan kuori. Anna sen hautua öljyssä muutama minuutti, mutta älä anna sen tummua.
2. Valmista taikina.
Kaada jauhot isoon kulhoon, jotta voit myöhemmin vaivata taikinan, ja kaada öljy päälle, jotta se lämpiää hieman. Sekoita kevyesti ja lisää loput ainekset: sokeri, suola, jauhettu kaneli ja anis.
3. Vaivaa käsin.
Aloita taikinan vaivaaminen lastalla, kunnes se on melko tiivistä ja murenevaa. Kun tunnet, että taikinaa ei enää voi vaivata kulhossa, ota taikina pois, laita se jauhotetulle pinnalle ja vaivaa vielä hieman. Sitten kauli taikina rullalla, kunnes se on paksu kerros.
4. Paista.
Kuumenna uuni 180 °C:een (350 °F). Muotoile taikina lasin tai pyöreän keksimuotin avulla. Peitä uunipelti leivinpaperilla (tai silikonimatolla) ja paista keksejä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
5. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Kun aika on kulunut, ota keksit uunista, aseta ne lautaselle, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja pyöritä keksit kaikilta puolilta. Anna keksien jäähtyä tarjoilulautasella ja tarjoile.
Vinkkejä ja vaihtoehtoja, miten tehdä brandyistäsi herkullisia
- Brandyjen valmistuksessa käytimme sitruunankuorta. Ennen kuin laitat sen kattilaan öljyn hauduttamista varten, huuhtele se huolellisesti juoksevalla vedellä ja hankaa pienellä harjalla, jotta lika poistuu. On myös tärkeää poistaa valkoinen kuori, jotta se ei anna ruoalle karvaista makua. Kuivaa sitten kuori huolellisesti paperipyyhkeillä, jotta se ei roisku kuumaan öljyyn.
- Jotta taikinaa olisi helpompi työstää, voit jakaa sen kahteen osaan. Jotta käyttämätön osa ei kuivu, peitä se puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai kääri elintarvikekalvoon.
- Keksien leikkaamiseen voit käyttää litteää tai uurrettua keksimuottia . Tärkeintä on, että et heitä taikinan jäännöksiä pois: kerää ne yhteen ja vaivaa uudelleen, jotta voit tehdä lisää keksejä.
- Jos taikina on liian tahmeaa ja vaikea työstää, voitele se kevyesti pienellä määrällä öljyä.
- Taikinan osalta suosittelemme tekemään sen paksuksi (noin 6 millimetriä), mutta jos haluat, että keksit ovat rapeampia, voit tehdä taikinan ohuemmaksi. Muista kuitenkin lyhentää paistoaikaa, jotta ne eivät pala.
- Nämä keksit tulee kuorruttaa heti, kun olet ottanut ne uunista , koska sokeri ja kaneli tarttuvat helposti, kun ne ovat vielä kuumia. Jos kanelin maku on mielestäsi liian voimakas, voit käyttää vain sokeria.
- Jos valmistuksen jälkeen jää ylijäämää (mikä on epätodennäköistä), voit säilyttää sitä ilmatiiviissä astiassa . Näin ne säilyvät täydellisessä kunnossa useita päiviä.
Kuinka tarjoilla brandy
Keksit sopivat erinomaisesti joulun jälkiruokajuomaksi. Yleensä ne tarjoillaan pienen lasillisen makeaa likööriä, esimerkiksi muskatia tai misteliä, kanssa, mutta ne sopivat erinomaisesti myös kahvin tai yrttiteen kanssa. Ja jos sinulla on mandariineja, kokeile syödä niitä keksien kanssa. Makuyhdistelmä viehättää sinut varmasti.


