Korvasin ”Krabisalaatissa” maissin tällä – kaikki vieraat luulivat, että sen oli valmistanut kokki. Erinomainen vaihtoehto uudenvuoden juhliin

maissin

Klassista krabisalaattia voi monipuolistaa lisäämällä siihen kirkkaita makukontrasteja. Kokeilu trooppisten hedelmien kanssa tavallisen maissin sijaan antaa yllättävän ja virkistävän tuloksen.

Ainekset ja niiden valmistelu

Valmistamiseen tarvitaan helposti saatavilla olevia tuotteita, jotka on helppo yhdistellä.Korvasin ”Krabisalaatissa” maissin tällä - kaikki vieraat luulivat, että sen oli valmistanut kokki. Erinomainen vaihtoehto uudenvuoden juhliin

Ainekset:

  • Krabipalat – 200 g (1 pakkaus).
  • Kananmunat – 4 kpl.
  • Mandariinit – 4 kpl.
  • Säilykeananas (palasina) – 150 g.
  • Tuore kurkku – 1 kpl.
  • Majoneesia kastikkeeksi – maun mukaan.
  • Suolaa – maun mukaan.Korvasin ”Krabisalaatissa” maissin tällä - kaikki vieraat luulivat, että sen oli valmistanut kokki. Erinomainen vaihtoehto uudenvuoden juhliin

Lisäksi (haluttaessa):

  • Säilykekukorica – 2–3 rkl.
  • Valkosipuli – 1 kynsi (hienonnettu).

Valmistusohje

Keitä munat koviksi, jäähdytä ja kuori. Leikkaa kaikki kiinteät ainekset suunnilleen samankokoisiksi kuutioiksi: munat, rapu- ja kurkkupalat sekä ananakset (jos niitä ei ole jo leikattu). Kuori mandariinit, jaa ne lohkoiksi ja leikkaa kukin lohko 2–3 osaan, jotta ylimääräinen mehu valuu pois.

Salaatin kokoaminen on erittäin helppoa, mikä säilyttää jokaisen ainesosan tuoreuden.

Sekoita varovasti leikatut munat, rapu, kurkut, ananakset ja mandariinilohkot tilavassa kulhossa. Lisää halutessasi maissia ja valkosipulia.Korvasin ”Krabisalaatissa” maissin tällä - kaikki vieraat luulivat, että sen oli valmistanut kokki. Erinomainen vaihtoehto uudenvuoden juhliin

Mausta salaatti majoneesilla, lisää suolaa maun mukaan ja sekoita varovasti vielä kerran. Tarjoile heti valmistuksen jälkeen, jotta kurkut pysyvät rapeina ja mandariinit eivät anna liikaa mehua.

Tämä salaatti on hyvä esimerkki siitä, miten tuttu resepti voidaan uudistaa. Krabipalojen neutraali maku, ananasten makeus, mandariinien kevyt hapokkuus ja kurkun raikkaus luovat tasapainoisen ja juhlavan ruokalajin. Se on kevyt ja värikäs vaihtoehto kaloripitoisemmille perinteisille salaatille uudenvuoden pöydässä.