Erittäin herkkä, suussa sulava. Ihanteellinen marcipanikakku jouluksi.

herkkä

Marcipanikakku on erittäin herkkä, pehmeä ja kostea kakku. Jokainen ohut kerros imee hieman kermaa, luoden täydellisen tasapainoisen vaikutelman, joka melkein sulkee suussa. Kerma on kevyt ja virkistävä, ja päällä olevat pähkinät antavat kakulle eleganssia ja herkän rapeuden. Aion ehdottomasti valmistaa sen tämän vuoden juhliin.

Minulle Marciniek on yksi niistä kakkuista, jotka tuovat mieleen kodin rauhallisuuden ja erityisten hetkien yhteisen juhlimisen. Sen valmistaminen vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivannäköönsä arvoinen. Se sopii erinomaisesti suosikkikahviisi tai -teehen, ja sen hienostunut, hieno maku on todellinen nautinto.

Erittäin herkkä, suussa sulava. Ihanteellinen marcipanikakku jouluksi.

Marciniek – ainesosaluettelo

Kakku

  • 500 g vehnäjauhoa tyyppi 450
  • 200 g voita
  • 100 g tomusokeria
  • 1 paketti vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 2 munankeltuaista
  • 120 g smetanaa
  • puoli teelusikallista ruokasoodaa
  • ripaus suolaa

Kerma:

  • 400 g kermaa 30 %
  • 300 g smetanaa
  • 30 g tomusokeria

Lisäksi:

  • jauhettuja pähkinöitä koristeluun.

Erittäin herkkä, suussa sulava. Ihanteellinen marcipanikakku jouluksi.

Marciniek – resepti

Sekoita smetana ja ruokasooda ja aseta sivuun. Seoksen tulee turvota.

Vatkaa pehmennetty voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada smetana, johon on sekoitettu ruokasooda, ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.

Lisää nyt vähitellen jauhot ja vaivaa taikina sekoittimella hitaalla nopeudella. Jaa taikina 8 yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pallot. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Rullaa jokainen pallo hyvin ohueksi ympyräksi, jonka halkaisija on noin 23-24 cm.

Paista jokainen kerros erikseen pergamenttipaperilla 180 °C:ssa noin 8 minuuttia, kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet.

Jäähdytä paistamisen jälkeen kakut ritilällä; niiden tulee olla joustavia, mutta reunat kullanruskeat.

Erittäin herkkä, suussa sulava. Ihanteellinen marcipanikakku jouluksi.

Vatkaa jäähdytettyä 30 % rasvaa sisältävää kermaa, kunnes se muodostuu vakaiksi piikkeiksi. Lisää smetana ja tomusokeri. Sekoita lyhyesti, kunnes massa on tasainen ja kuohkea. Kerma tulee olla tiivistä, mutta kevyttä.

Aseta ensimmäinen kakkulevy kakkujalustalle ja levitä ohut kerros kermaa. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki 8 kakkulevyä, ja lopeta kerma päällä. Jos kermaa on jäljellä, käytä sitä sivujen voiteluun. Ripottele marcienne päälle jauhettuja pähkinöitä.