Kuivatuista hedelmistä valmistettu kompott on klassinen jouluillan ainesosa, joka erottuu ainutlaatuisesta maustaan ja aromistaan sekä terveellisistä ominaisuuksistaan. Tänä vuonna kannattaa kokeilla sen uutta versiota. Eksoottisten hedelmien lisääminen antaa sille raikkaan maun. Opi, kuinka helppoa on valmistaa paras joulukompott kuivatuista hedelmistä ja appelsiinista.
Sisällysluettelo
Voiko appelsiineja lisätä kuivatuista hedelmistä valmistettuun kompott?
Perinteistä joulukompottia kuivatuista hedelmistä on helppo parantaa. Lisää vain viipaloitu appelsiini, niin sen maku nousee aivan uudelle tasolle. Nämä eksoottiset hedelmät tekevät kuivatuista hedelmistä valmistetusta kompotista vieläkin maukkaamman ja antavat sille virkistävän vivahteen. Appelsiinit lisäävät tuoretta sitrushedelmien aromia ja sopivat täydellisesti kuivattujen hedelmien kanssa. Yksi appelsiini riittää suureen kannuun kompotia. Parasta on käyttää kypsiä, mehukkaita appelsiineja. Muista pestä ne huolellisesti tai blancheroida kiehuvassa vedessä, jotta kaikki epäpuhtaudet poistuvat.
Kuinka valmistaa joulukompottia kuivatuista appelsiineista?
Tämä resepti tuoksuvasta ja maukkaasta kuivatuista hedelmistä ja appelsiinista valmistetusta kompotista jouluillalliselle ei ole lainkaan monimutkainen. Se on helppo resepti, joka kannattaa kokeilla tänä vuonna. Ainesosaluettelossa on kuivattuja ja tuoreita hedelmiä, hunajaa ja mausteita. Nämä tuotteet ovat saatavilla alennushinnoin joulua edeltävänä aikana. Oranssin lisääminen tekee kompotista herkullisen ja virkistävän. Jokainen vieras tulee olemaan vaikuttunut sen uskomattomasta mausta.
Joten, miten valmistetaan herkullinen kotitekoinen kuivatuista hedelmistä valmistettu kompottia, johon on lisätty oranssiviipaleita? Tämä resepti jouluaatolle on yksinkertainen eikä vaadi monimutkaista valmistelua. Sinun tarvitsee vain leikata appelsiini. Kuivatut hedelmät valmistetaan kokonaisina. Valmistuksen jälkeen siivilöi kompotti, ja hedelmät voidaan käyttää muiden ruokien valmistukseen.
- Vaihe 1 – Kaada kuivatut hedelmät veteen ja jätä 2 tunniksi.
- Vaihe 2 – Lisää mausteet ja keitä kompotti 30 minuuttia.
- Vaihe 3 – lisää appelsiinilohkot
- Vaihe 4 – sekoita kompotti sitruunamehun ja hunajan kanssa, kun se on hieman jäähtynyt.
- Vaihe 5 – siivilöi kompotti kuivatuista hedelmistä ja kaada se kannuun appelsiinin kanssa.
Kuinka kauan kuivattuja hedelmiä on liotettava kuivatuista hedelmistä valmistettavan kompotin valmistamiseksi?
Kuivattujen hedelmien liottaminen joulukompotin valmistamiseksi tämän yksinkertaisen ja todistetun reseptin mukaan ei vie paljon aikaa. Kaksi tuntia riittää kuivattujen hedelmien pehmenemiseen. Kaada kuivatut hedelmät kylmällä vedellä ja aseta sivuun. Tämän ajan kuluttua vesi imeytyy vähitellen ja tasaisesti, ja kompotti saa paremman maun ja konsistenssin valmistuksen jälkeen.
Jos sinulla on vähän aikaa kuivattujen hedelmien liottamiseen, on olemassa yksinkertainen tapa. Se voidaan tehdä paljon nopeammin, käytännössä ilman odottelua. Joulukompottia varten kuivatut hedelmät voidaan kaataa kuumalla vedellä. Puolen tunnin kuluttua voit lisätä aromaattisia mausteita ja keittää kompotin.
Voit myös valmistaa joulukompottia liottamatta kuivattuja hedelmiä etukäteen. Huomaa kuitenkin, että tässä tapauksessa maku on vähemmän täyteläinen ja hedelmät ovat kovempia. Tällöin kompotin keittäminen kestää hieman kauemmin, jotta kuivatut hedelmät pehmenevät.
AINEKSET
- 2 litraa vettä
- 150 g kuivattuja luumuja
- 150 g kuivattuja omenoita
- 150 g kuivattuja päärynöitä
- 1 appelsiini
- 50 g kuivattuja karpaloita
- 2 kanelitankoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 tl neilikkaa
- 1 tähtianis

VAIHEITTAINEN VALMISTUS
- Huuhtele kuivatut hedelmät, laita ne kattilaan, kaada vesi päälle ja jätä 2 tunniksi.
- Lisää kanelitangot, neilikka ja tähtianis.
- Kiehauta, vähennä lämpöä ja keitä kannen ollessa hieman auki noin 30 minuuttia.
- Lisää muutama minuutti ennen valmistumisen loppua huolellisesti pesty ja viipaloitu appelsiini.
- Ota kattila pois liedeltä ja aseta sivuun, jotta se jäähtyy hieman.
- Kaada sitruunamehu ja lisää hunaja. Sekoita huolellisesti.
- Siivilöi kompotti hienon siivilän läpi ja kaada kannuun. Lisää appelsiiniviipaleet.
- Tarjoile jouluaattona ja joulun aikana.
