Yhdistätkö juhlasalaatit vain suureen määrään majoneesia? Kokeile reseptiämme, joka sopii erinomaisesti monien lämpimien ruokien kanssa ja toimii myös iltapalana rasvaisen aterian jälkeen. Tämä kevyt juhlasalaatti makean ja hapan kastikkeella on ihanteellinen valinta. Tarjoile se suuressa tyylikkäässä kulhossa tai erillisissä laseissa.
Sisällysluettelo
Ainekset
- 5 viipaletta leipää
- vähän oliiviöljyä leivän ripotteluun
- 2 isoa tomaattia
- 1 vihreä kurkku
- 1 punainen sipuli
- sekoitettu vihannessalaatti maissisalaatilla

Kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl sinappia
- 1 tl sitruunamehua
Valmistuksen vaiheet
1
Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Levitä leivänpalat uunipellille ja ripottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista 8–10 minuuttia 180 °C:ssa, kunnes leipä on kullanruskea ja rapea. Aseta sivuun jäähtymään.
2
Kuori tomaatit ja leikkaa ne suuriksi kuutioiksi. Leikkaa kurkku puolirenkaiksi. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Pese ja kuivaa salaatinlehdet, laita ne kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita.
3
Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, sinappi ja sitruunamehu. Vatkaa haarukalla. Kaada kastike valmistetun kevyen joulusalaatin päälle ja sekoita. Tarjoile heti.
