Tutustu 10 parhaaseen monikerroksiseen joululeivonnaiseen, jotka katoavat pöydältä nopeammin kuin luuletkaan. Valikoimassamme on sekä klassisia että moderneja vaihtoehtoja. Jokainen resepti on suunniteltu helppokäyttöiseksi, ja lopputulos ilahduttaa läheisiäsi.
Sisällysluettelo
Mitä monikerroksisia kakkuja kannattaa leipoa jouluksi? Joulu on aikaa, jolloin pöytä on täynnä tuoksuvia ruokia ja makeisia. Niiden joukossa erityinen paikka on monikerroksisilla joululeivonnaisilla.
Olemme huolehtineet juhlapyhien leivonnaisista ja laatineet listan 10 parhaasta kakusta, jotka ilahduttavat sekä perhettä että vieraita. Jokainen niistä on helppo valmistaa, mutta samalla vaikuttava ja erittäin maukas.

Hunajakakku omenoilla
Omena-inkivääri-kakku on todellinen hitti monikerroksisten joululeivonnaisten joukossa. Herkullisten hunajakerrosten, mehukkaiden omenien ja kermavaahdon yhdistelmä saa jokaisen palan katoamaan pöydältä silmänräpäyksessä.
Yksi tämän reseptin tärkeimmistä eduista on sen kätevyys: omenan ja inkiväärin piparkakku voidaan valmistaa jopa muutama päivä etukäteen, ja maut sopivat yhteen täydellisesti.
Lumimies tropiikissa
”Tropinen lumimies” on epätavallinen lisä joulun monikerroksisten kakkujen kokoelmaan. Klassisen keksin, kevyen hedelmäkerman ja trooppisten persikoiden yhdistelmä tekee tästä jälkiruoasta sekä visuaalisesti että maultaan herkullisen.
On tärkeää jäähdyttää kakku huolellisesti – mieluiten yön yli jääkaapissa. Näin kerrokset muodostuvat täydellisesti ja kerma säilyttää keveytensä. Tämän ansiosta kakku ”Lumimies tropiikissa” on erinomainen vaihtoehto raskaammille joululeivonnaisille, kuten unikakulle tai perinteiselle juustokakulle.
Kakku ”Musta meri” merengillä
Kakku ”Musta meri” merengillä on todellinen tähti monikerroksisten joululeivonnaisten joukossa. Ilmavan kakaobiskuitin, rapean merengin ja kermainen kirsikkatäytteen yhdistelmä luo herkullisen jälkiruoan.
Tärkeä vaihe on kyllästää keksi kevyellä espressokastikkeella: se lisää makuun syvyyttä ja tekee jokaisesta kerroksesta vieläkin aromikkaamman. Mustameren merengekakku maistuu parhaalta muutaman tunnin jääkaappijäähdytyksen jälkeen, kun kaikki kerrokset ovat ehtineet yhdistää.
Espanjalainen kuutio kirsikoilla
Tämä espanjalainen kirsikkakakku on yksi vaikuttavimmista monikerroksisista joululeivonnaisista . Se yhdistää ilmavan bisquitin, suklaameringokreemin ja kevyen kermavaahdon täytteen mehukkailla kirsikoilla, luoden herkullisen jälkiruoan, joka houkuttelee kaikkia makean ystäviä.
Espanjalaisen kirsikkakreemin valmistuksen tärkein salaisuus on kakun huolellinen jäähdyttäminen jääkaapissa, mieluiten useita tunteja tai yön yli. Näin kaikki kerrokset yhdistyvät täydellisesti, ja jokainen pala säilyttää rakenteensa ja makunsa.
Vanhapuolalainen inkivääri-piparkakku
Vanhapuolalainen inkivääri-piparkakku on klassinen jouluinen leivonnainen, joka hurmaa täyteläisellä mausteiden ja hunajan aromillaan. Se maistuu parhaimmalta muutaman päivän kypsyttämisen jälkeen.
Valmistaaksesi Staropolskyn inkivääri-piparkakkuja, aloita lämmittämällä hunaja, voi ja sokeri, ja sekoita sitten ne kuivien ainesosien ja maidon kanssa, jotta saat tasaisen inkivääri-taikinan. Paistamisen ja jäähtymisen jälkeen levitä kerroksiin luumuhilloa, joka lisää kevyen hapokkuuden, joka kontrastoi täydellisesti piparkakkujen makeuden kanssa. Koristele suklaakuorrutuksella ja mantelilastuin.

Kakaofudge
Suklaafudge on yksi herkullisimmista ja makeimmista monikerroksisista joululeivonnaisista . Yhdistelmä ilmavaa suklaabiskviittiä, gelatiinikreemiä, karamellitäytettä ja rapeita keksejä saa jokaisen palan sulamaan suussa.
Suklaapomadun valmistamiseksi aloita paistamalla kakaobiskviitti ja kastele se kevyellä kahvipunschilla, joka vahvistaa suklaan makua. Levitä sitten kerroksittain kaakaokreemiä gelatiinin, karamellitäytteen ja suolaisten keksien päälle luoden ainutlaatuisen makuyhdistelmän – makeutta, kevyttä kermaa ja rapeaa tekstuuria yhdessä jälkiruoassa. Peitä kaikki maitosuklaa- ja tummasuklaakuorrutuksella, joka antaa kakulle elegantin ilmeen.
Baldina-kakku vadelmoilla
Baldina-vadelmakakku on elegantti ja vaikuttava monikerroksinen joululeivos , joka ihastuttaa sekä maullaan että ulkonäöllään. Kakaobisquit, juustotäyte, keksikerros ja makea karamelli, jotka on peitetty vadelma-hyytelöllä, luovat jälkiruoan, joka sopii täydellisesti juhlapöytään.
Aloita leipomalla paksu kakaobisquit, jonka jaat sitten kahteen osaan.
Cheesecake-täyte valmistetaan kermasta, tuorejuustosta ja gelatiinista, mikä antaa kerroksille kermainen koostumus ja vakauden. Täytä seuraavat kerrokset puolella cheesecake-täytteestä, kekseillä ja suklaakuorrutuksella ja koristele sitten kaikki vadelma-hyytelöllä – lopputulos on todella vaikuttava.
Venus-kakku persikoilla
Venus-kakku persikoilla on ainutlaatuinen vaihtoehto monikerroksisten joululeivonnaisten joukossa. Kevyt kakkupohja, raikas persikkamousse ja kermainen juustomousse luovat jälkiruoan, joka ihastuttaa sekä maullaan että ulkonäöllään. Rapea paahdettu kookosraaste viimeistelee kakun ja antaa sille kevyen trooppisen vivahteen.
Aloita paistamalla vehnäjauhosta biskuitti, joka takaa herkän ja ilmavan tekstuurin. Valmista sitten persikkamousse gelatiinilla ja cheesecake-mousse lisäämällä jäähdytettyä hyytelöä. Kerro keksikakku seuraavassa järjestyksessä: puolet keksikakusta, persikkamousse, keksit, cheesecake-täyte, toinen puoli keksikakusta, persikkahillo ja paahdettu kookoshiutale. Jätä jääkaappiin yöksi, jotta maut sekoittuvat.
Lazio-juustokakku
Lazio-juustokakku on näyttävä ja kevyt monikerroksinen joululeivos , jossa yhdistyvät pehmeä biskuitti, kermainen juustotäyte ja suklaakuorrutus. Sen tyypilliset ”täplät” syntyvät vaalean ja tumman täytteen vuorottelusta, mikä luo visuaalisen efektin, joka muistuttaa klassista seeprakuviota.
Aloita vatkaamalla munanvalkuaiset koviksi huipuksi ja lisää vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe – tämä on valkoisen keksikakun pohja. Tumma keksikakku valmistetaan vatkaistuista munista, kaakaojauheesta ja leivinjauhoista. Valmista cheesecake-täyte sekoittamalla tuorejuusto, voi, maito ja vanukas, kunnes saat kermamaisen, tiiviin konsistenssin. Vuorottele kerrokset ja koristele pinta maitosuklaakuorrutuksella.

Santoška-leivonnaiskakku merengillä
Santoška-leivonnaiskakku merengillä on hienostunut jälkiruoka, joka ihastuttaa jokaisella palalla ja on todellinen juhlapöydän tähti.
Tämä lehtikakku sopii täydellisesti jouluun : rapea pähkinämerenka, samettinen kahvikreemi, murokakku ja makea karamellitäyte luovat harmonisen makuyhdistelmän.
Aloita valmistus murotaikinasta, joka paistamisen jälkeen muodostaa tukevan pohjan pähkinämerengille. Merenge, joka on valmistettu munanvalkuaisista, sokerista, jauhetuista ja hienonnetuista pähkinöistä, kookoshiutaleista ja pähkinäwaffleista, antaa kakulle rapean tekstuurin ja aromin. Kahvikreemi, jossa yhdistyvät mascarpone, kerma ja liuennut kahvi, lisää keveyttä ja eleganssia tasapainottaen merengin ja karamellin makeutta. Kakku on parasta jäähdyttää vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua, jotta aromit sekoittuvat täydellisesti.
