Juhlapäivinä teen herkullista banaanijuustokakkua Eva Vahovichin reseptin mukaan. Mieheni sanoo, että se on ”kaikkien aikojen paras kakku”.

reseptin

Sain tämän jälkiruoan reseptin Eva Vahovichilta, ja mieheni kehui minua erinomaisesta suorituksesta. Hän rakastaa tätä herkullista juustokakkua ja kutsuu sitä jopa leikillään ”kakkujen kakuksi”. Olen valmistanut sitä useita kertoja, ja se on varmasti pöydällämme tänä jouluna. Luultavasti sen perään muodostuu pitkä jono. ..

Eva Vahovich tietää ruoanlaitosta enemmän kuin kukaan muu. Hän esittelee tyylikkäästi yksinkertaisia reseptejä, jotka jokainen voi oppia – jopa ne, jotka eivät ole aiemmin pitäneet itseään ruoanlaittomestareina. Vahovichin ideat ovat auttaneet minua monta kertaa. Tällä kertaa aion käyttää toista hänen reseptiään jouluksi. Banaanijuustokakku on samettinen ja niin herkullinen, että olen varma, ettei kukaan voi vastustaa toista (ja vielä toista…) annosta. Olen valmistanut banaanijuustokakkua useita kertoja viime viikkoina mieheni pyynnöstä, joka rakastaa tätä herkullista jälkiruokaa.

Juhlapäivinä teen herkullista banaanijuustokakkua Eva Vahovichin reseptin mukaan. Mieheni sanoo, että se on ”kaikkien aikojen paras kakku”.

Banaanijuustokakun resepti on Eva Vahovichin.

Ainekset:

  • 600 g vähärasvaista tuorejuustoa
  • 1 kg hyvin kypsiä banaaneja (noin 8 kappaletta)
  • 4 rkl jauhoja
  • 3/4 kupillista sokeria
  • 3 munaa
  • raastettu sitruunankuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 teelusikallista vaniljauutetta

Kuorrutus:

  • lusikka maapähkinävoita
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 rkl kermaa 36 %
  • ripaus suolaa
  • halutessasi maapähkinöitä koristeeksi.

Juhlapäivinä teen herkullista banaanijuustokakkua Eva Vahovichin reseptin mukaan. Mieheni sanoo, että se on ”kaikkien aikojen paras kakku”.

Valmistusohje:

  1. Murskaa tuorejuusto sekoittimen kulhoon.
  2. Lisää jauhot. Vatkaa munat.
  3. Lisää vaniljauute ja sokeri.
  4. Raasta sitruunankuori suoraan kulhoon. Lisää puolen sitruunan mehu (ei enempää, muuten cheesecake tulee happamaksi).
  5. Lisää lopuksi kuoritut banaanit – ne voidaan leikata pienemmiksi paloiksi.
  6. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti, kunnes saat tasaisen massan.
  7. Vuoraa 25 cm:n halkaisijainen leivontamuotti leivinpaperilla ja voitele muotin reunat voilla.
  8. Kaada cheesecake-seos leivontavuokaan.
  9. Paista 180 celsiusasteessa noin 45 minuuttia. Älä ota cheesecakea heti uunista paistamisen jälkeen. Anna sen ensin jäähtyä suljetussa uunissa, avaa sitten uunin luukku hieman 10 minuutin kuluttua.
  10. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kattilassa (vesihauteessa).
  11. Lisää maapähkinävoi ja kerma. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  12. Kun kuorrutus on tasainen, aseta se sivuun, jotta se jäähtyy hieman.
  13. Kaada sitten tämä seos cheesecakeen päälle. Voit ripotella kakun reunat hienonnettuilla maapähkinöillä.

Juhlapäivinä teen herkullista banaanijuustokakkua Eva Vahovichin reseptin mukaan. Mieheni sanoo, että se on ”kaikkien aikojen paras kakku”.

Lisävinkkejä

Halutessasi voit valmistaa tämän cheesecaken keksipohjalla — kokeilin sitä kerran, ja kakku tuli vakaammaksi.

Murskaa noin 150 g keksejä (tai muita keksejä) pieniksi paloiksi. Sekoita ne 80 g:n kanssa sulatettua ja jäähtynyttä voita. Seoksen tulee olla kostean hiekan konsistenssia. Levitä se irrotettavan muotin pohjalle ja paina tiukasti kiinni. Tätä pohjaa ei tarvitse paistaa erikseen, mutta se on parempi jäähdyttää jääkaapissa, kun valmistat cheesecake-täytettä. En koristele tätä cheesecakea pähkinöillä – joskus käytän mantelilastuja, ja joskus tarjoilen sen vain kuorrutuksella.