Suklaakakku unikonsiemenillä ja murotaikinapohjalla on herkullinen jouluinen kakku. Se on täytetty runsaasti unikonsiemenillä ja päällystetty suklaalla ja kuorrutuksella. Unikonkakku on yksinkertaisesti herkullinen: mehevä, runsaasti kuivattuja hedelmiä ja raastettua maitosuklaata. Murotaikina on erinomainen lisä kakkuun, jonka voi leipoa jopa edellisenä päivänä. Kuorrutuksen sijaan voi käyttää suklaata tai karamellia. Upea unikakku uudessa muodossa suklaan ystäville.

SUKLAA-MAKKAKAKKU
AINEKSET
- 150 g leivinjauhoja
- 4 rkl tomusokeria
- 1 kylmä muna
- 70 g kylmää voita
- ripaus suolaa
- 300 g jauhettuja kuivattuja makkakukansiemeniä
- 80 g huoneenlämpöistä voita
- 110 g sokeria, esimerkiksi ruskeaa tai valkoista
- 50 g appelsiininkuoresta valmistettua kandisokeria
- 1/2 tl kanelia
- 60 g rusinoita tai kuivattuja karpaloita
- 1 tl manteliuutetta
- 60 g jauhettuja saksanpähkinöitä
- 1 rkl mannasuurimoita
- 3 munaa (koko L) huoneenlämpötilassa
- 1/2 kupillista nestemäistä hunajaa
- 100 g maitosuklaata
- 1 kupillinen tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 1–2 rkl vettä
- 50 g appelsiininkuoresta valmistettua kandisokeria

VALMISTELU
*Yhden lasin tilavuus on 250 ml.
Vuoraa noin 18 x 24 cm:n kokoinen leivontavuoka tai halkaisijaltaan 24 cm:n irrotettava vuoka leivinpaperilla.
Siivilöi jauhot ja tomusokeri kulhoon. Lisää muna, voinpalat ja ripaus suolaa. Vaivaa tasainen taikina. Käytä jäljellä oleva taikina muotin pohjan tasoittamiseen. Paista 180 ºC:ssa noin 18–20 minuuttia, kunnes pinta on hieman kullanruskea. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Kaada makkakukansiemeniin 250 ml kiehuvaa vettä tai maitoa, sekoita ja anna jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen makkakukansiemenien tulee olla kostean hiekan konsistenssia. Lisää appelsiininkuori, kaneli, rusinat, manteliuute, jauhetut pähkinät ja mannasuurimot. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Vatkaa pehmeää voita kevyesti, lisää sitten sokeri ja jatka sekoittamista noin 5–7 minuuttia. Lisää keskivauhdilla makkakukansiemeniä yksi ruokalusikallinen kerrallaan ja munankeltuaiset yksi kerrallaan. Kaada hunaja ja raastettu suklaa. Sekoita lyhyesti lusikalla, kunnes massa on tasainen. Vatkaa munanvalkuaiset, kunnes ne muodostavat tukevat huiput, ja sekoita ne varovasti makkakukkiin.
Levitä makkakukkatäyte murotaikinan pohjalle. Paista 175 ºC:ssa noin 40–50 minuuttia. Ota uunista, anna jäähtyä, peitä kannella ja laita jääkaappiin yöksi.
Siivilöi tomusokeri, lisää sitten sitruunamehu ja vesi. Kuorrutuksen tulee olla paksua, mutta silti juoksevaa. Levitä se poppy-kakun päälle ja koristele appelsiininkuorella.
