Vilnan tapaan valmistettu silli on perinteinen jouluaaton ruokalajini. Valmistusaika on 10 minuuttia, ja herkullinen alkupala on valmis.

Vilnan

Vilnan tapaan valmistettu silli on toinen sillin valmistustapa, jossa yhdistyvät erilaiset maut: pääasiassa hapan ja suolainen, mutta myös hieman makea. Makeus saadaan tomaateista ja lisäämällä sokeria tai hunajaa. Joissakin kodeissa makeutta vahvistetaan lisäämällä kuivattuja tai tuoreita hedelmiä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Tämän ruokalajin valmistus on helppoa ja se koostuu hyvin maustetun tomaattipohjaisen marinadin valmistamisesta, jossa silliä on marinoitava vähintään vuorokauden ajan. Joten jos haluat valmistaa tämän ruokalajin jouluaattona, aloita valmistus edellisenä päivänä . Teen aina niin, jotta maut ehtivät sekoittua kunnolla.Vilnan tapaan valmistettu silli on perinteinen jouluaaton ruokalajini. Valmistusaika on 10 minuuttia, ja herkullinen alkupala on valmis.

Ennen juhlaillallista laita silli suolavedessä (itse asiassa paksussa kastikkeessa) lautaselle ja koristele halutessasi vihreällä oksalla. Meidän kotona vilna-herkku katoaa aina pöydältä ensimmäisenä.

Vilna-herkku – mikä ruokalaji se on?

Vilna-herkku on perinteinen ruokalaji Itä-Venäjän rajaseudulta, joka on erityisen suosittu Vilnan alueella ja Puolassa, kodeissa, joissa vaalitaan vanhoja perinteitä. Ruokalajin perustana on öljyssä marinoitu silli, ja loput riippuvat konkreettisesta vaihtoehdosta, joita on lukuisia.

Yleisin vaihtoehto tälle ruokalajille on silli miedossa, hieman makeassa marinadissa sipulin kanssa . Usein lisätään porkkanaa, maustepippuria, laakerinlehteä ja sokeria tai hunajaa. Joissakin kodeissa marinadi on etikkapitoisempi, toisissa lähes huomaamaton. Viljaniin tyypillisempi versio on yleensä melko herkkä, eikä sen maku ole niin voimakas kuin klassisen etikkasillin.

On myös reseptejä, joissa käytetään omenoita tai rusinoita. Tämä on tyypillistä Borderlandsin keittiölle, jossa yhdistyvät makeat ja suolaiset maut. Jos etsit vilnailaista silliä koskevaa reseptiä, joka on mahdollisimman lähellä alkuperäistä, olet tullut oikeaan paikkaan.Vilnan tapaan valmistettu silli on perinteinen jouluaaton ruokalajini. Valmistusaika on 10 minuuttia, ja herkullinen alkupala on valmis.

Vilnailainen silli resepti

Ainekset

  • 0,5 kg silliä fileetä öljyssä
  • 2 sipulia
  • 2 marinoitua kurkkua
  • 2 porkkanaa
  • 100 g tomaattipastaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 100 ml öljyä
  • 4 jyvää maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • pippuria ja suolaa maun mukaan
  • rkl öljyäVilnan tapaan valmistettu silli on perinteinen jouluaaton ruokalajini. Valmistusaika on 10 minuuttia, ja herkullinen alkupala on valmis.

Valmistusohje:

  1. Ota sillinfilee öljystä, aseta paperipyyhkeiden päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois, ja leikkaa noin 3 cm leveiksi paloiksi. Aseta sivuun.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tai kuutioiksi.
  3. Kuori porkkana ja raasta se karkealla raastimella.
  4. Leikkaa suolakurkut (tai älä, jos et halua) pieniksi kuutioiksi.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli. Sen tulee olla läpikuultava ja hieman kullanruskea.
  6. Lisää porkkanat pannulle ja paista, kunnes ne pehmenevät hieman, lisää sitten viipaloidut suolakurkut ja tomaattipasta. Sekoita.
  7. Lisää maustepippuri, laakerinlehti, etikka ja hunaja, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hitaalla lämmöllä 5 minuuttia , sekoittaen usein.
  8. Sekoita kulhossa sillinpalat ja pannulla valmistettu kastike. Siirrä kulhon sisältö purkkiin, sulje kansi ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.
  9. Tarjoile ruokalaji laittamalla se lautaselle.