”Maaginen lintu” -kakku on herkullisempi kuin ”Lintujen maito” ja sen valmistaminen on sata kertaa helpompaa: se sulkee suussa, ja lapset pyytävät vielä yhden palan.

kakku

Kakku on uskomattoman pehmeä, mehevä ja sopivan makea. Mehevä suklaabrownie-kakku, lapsuuden herkullisin manna-sitruunakreemi ja ohut suklaakuorrutus – kotitekoinen kakku, josta on mahdoton irrottautua.

Kuumenna uuni 170 °C:een. Peitä vuoka vain pohjalla pergamenttipaperilla. Vatkaa 2 munaa + ripaus suolaa + 160 g sokeria + 10 g vaniljasokeria kuohkeaksi vaaleaksi massaksi. Kaada 180 ml huoneenlämpöistä maitoa ja 100 ml hajutonta kasviöljyä, sekoita hitaalla nopeudella. Siivilöi 160 g jauhoja + 50 g kaakaota + 10 g leivinjauhetta, sekoita nestemäiseksi taikinaksi. Kaada muottiin, koputtele kevyesti, jotta suuret kuplat poistuvat, ja paista 30–35 minuuttia (tarkista kuivalla hammastikulla). Anna jäähtyä suoraan muotissa.

”Maaginen lintu” -kakku on herkullisempi kuin ”Lintujen maito” ja sen valmistaminen on sata kertaa helpompaa: se sulkee suussa, ja lapset pyytävät vielä yhden palan.

Keitetään ja vatkaistaan legendaarinen manna-sitruunakreemi

Sekoitetaan 70 g mannaa 170 g sokerin kanssa, kaadetaan 400 ml maitoa ja laitetaan liedelle. Keitetään keskilämmöllä kiehuvaksi, sitten pienellä lämmöllä, kunnes seos on paksua (noin 2 minuuttia kiehumisen jälkeen). Peitä puuro muovikelmulla ja anna jäähtyä kokonaan. Vatkaa 200 g pehmeää voita + 10 g vaniljasokeria valkoiseksi. Lisää 1 rkl kerrallaan jäähtynyt mannasuurimot jatkaen vatkaamista. Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan kuori ja mehu – kermasta tulee uskomattoman tuoksuva!

Kokoamme ja peitämme suklaalla

Leikkaa jäähtynyt keksikakku kahdeksi kerrokseksi. Kokoamme samassa muodossa. Valmistamme kastikkeen: 100 ml vettä + 2 rkl sokeria + 1 rkl sitruunamehua kiehautetaan ja jäähdytetään. Kastamme ensimmäisen kerroksen runsaasti, levitämme koko kermakastikkeen ja tasoitamme. Kastele toinen kerros alapuolelta, aseta kastettu puoli kermavaahdon päälle ja paina kevyesti. Laita jääkaappiin 1 tunniksi.

”Maaginen lintu” -kakku on herkullisempi kuin ”Lintujen maito” ja sen valmistaminen on sata kertaa helpompaa: se sulkee suussa, ja lapset pyytävät vielä yhden palan.

Lopullinen suklaakuorrutus

Sulata 100 g maitosuklaata + 100 ml maitoa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää 1 rkl kasviöljyä, sekoita. Ota kakku ulos, aja veitsellä reunoja pitkin, poista rengas. Kaada kuorrutus päälle, tasoita. Täydellisen sileän pinnan saamiseksi voit siivilöidä kuorrutuksen.

Laita kakku takaisin jääkaappiin vielä tunniksi – ja sitten voit leikata! Kakku on uskomattoman pehmeä, mehevä ja sopivan makea – aivan kuin lapsuuden maku, mutta vieläkin herkullisempi.

”Maaginen lintu” -kakku on herkullisempi kuin ”Lintujen maito” ja sen valmistaminen on sata kertaa helpompaa: se sulkee suussa, ja lapset pyytävät vielä yhden palan.

Grammat

Kakku:

Munat – 2 kpl

Sokeri – 160 g

Vaniljasokeri – 10 g

Maito – 180 ml

Kasviöljy – 100 ml

Jauhot – 160 g

Kaakao – 50 g

Leivinjauhe – 10 g

Suola – ripaus

Kerma:

Manka – 70 g

Sokeri – 170 g

Maito – 400 ml

Voi – 200 g

Vaniljasokeri – 10 g

½ sitruunan kuori ja mehu

Kastike:

Vesi — 100 ml + 2 rkl sokeria + 1 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:

Maitosuklaa — 100 g

Maito — 100 ml

Kasviöljy — 1 rkl